Sunday, June 15, 2014

Movie Review [How To Train Your Dragon 2]


Salam.

Dah lama tak update, tiba-tiba update nak review movie. Lantaklah, blog aku ke blog kau? KAH!

Okay, How To Train Your Dragon 2 (HTTYD2) adalah kesinambungan dari filemnya yang pertama, obviously. Berkisarkan tentang anak kepada ketua puak (ayahnya) yang berusaha untuk oppose pemikiran ayah dan ahli puak yang lain bahawa naga-naga adalah mudah untuk di-train jadi jinak. okay faham tak? kalau tak faham boleh pergi tengok yang pertama punya dulu. jangan nak mengada-ngada tengok yang second terus.

Moving on!

HHTYD2 pula berkisarkan tentang Hiccup (lead role) yang mahu confront dengan Drago yang claim diri dia as dragon master. Drago ni mahu kumpul dragon army jadi Hiccup yang sebagai pencinta naga ni nak stop Drago ni dari berbuat demikian. Yadaa, yadaa, yadaa, Hiccup tak dapat halang so jadilah pertempuran yang SANGAT AWESOME antara watak antagonis dan protagonis. leuls. 

biasa tengok naga keluarkan api kan? naga dalam cerita ni keluarkan ais which is sangat motherfucking cool okay! dahlah besar gedabak ada tanduk pulak pastu dia shoot ais terus beku tu OMG VERY COOL LIDDAT!

Ada part yang emotional (sikitlah) bila Toothless kena marah dengan Hiccup. toothless yang comel tapi hitam tu kena marah dan Hiccup suruh dia 'GO AWAY!' sebab...sebab... *spoiler alert* sebab Toothless bunuh bapak Hiccup. 

nak tahu apa jadi seterusnya? boleh bukak nowshowing.com dan cekidaut cinema yang paling dekat dengan korang yang play movie naga ni. TAK RUGI PUN KALAU TENGOK. 



p/s - toothless ada kepak baru! kbai


3 comments:

Anasyg said...

u kejam! at least btau lah ada spoiler lol, kan dah terbaca bapak dia mati. urgh! dammit.

aneff.marhfiz said...

i did lah anasss. haha cuba baca balik ada tulis situ *spoiler alert*. hehehe

Anasyg said...

u typed spoiler alert nano-seconds before I read the whole Toothless bunuh ayah Hiccup. LOL. U shud've letak kat tajuk. Spoiler alert.