Monday, August 13, 2012

tabiat sangat buruk 2.0


dah banyak kali aku tengok cerita This Means War - cerita yang macam haram kelakar untuk orang-orang yang suka lawak violent macam aku . aku tengok sebab ada tom hardy which is favourite actor aku selepas lakonan dia dalam Warrior ! 

baiklah , dalam cerita TMW tu ada satu scene masa game paintball . moment bila Resse Witherspoon tertembak telor Tom Hardy .


" i have this laughter thing when bad things happen ." - TMW


nampak point aku ? kalau nampak bagus . aku pun ada sifat yang sama . bila orang tergolek ke , jatuh tangga ke , tersembam muka kat pintu ke , terkencet ke , apa-apa pun , aku mesti ketawa walaupun aku tahu aku tak sepatutnya ketawa . satu sifat yang tak baik dan terang-terang menujukkan kebiadaban aku . 

dah banyak kali aku macam tu --'
dan paling banyak aku ketawa masa praktis game volleyball , ada seorang member aku yang dia memang sangat mengundang gelak tawa aku tak kira lah dia buat apa pun . at one point , bila dia terjatuh sebab nak dig bola , aku ketawa bagai nak gila . ketawa macam disampuk 77 ekor jin .
ya aku tahu itu tabiat buruk . sangat buruk .

kesannya , orang tu boleh kecil hati dengan aku . orang boleh menyampah dengan aku . apa-apa pun , aku sebenarnya tengah usaha untuk baiki . well , sekurang-kurangnya dengan gelak tutup mulut (macam yang aku buat lepas peristiwa 'Remote' dalam entri lepas)

bersama-samalah kita berakhlak mulia .



3 comments:

Anasyg said...

saya senyum je-saya baik kan? hehe
lagu scm player tu lagu apakah? balas kat chatbox k :)

Ri said...

moga sama2 kita berjaya membaiki perangai buruk masing2 :)

the typewritor said...

cite tu mmg best..haha..tapi betul la, kdg sesuatu yg wt kita rasa lawak..so kita gelak je la kn..xyah hipokrit..hahah

eh btw, ni lagu yg aku suka tu ko da psg balik..haha..