Thursday, August 2, 2012

Aku , Girlfriend dan Cinta

assalamualaikum .

tajuk novel sangat . HAHA kisah pulak aku ?

haritu mak ada sebut pasal kahwin kat abang aku . tempiasnya siapa ? mestilah lah aku kan ? sah sah aku je yang ada kat situ --"
mak suruh abang kumpul duit lepastu beli rumah , senang lepas kahwin . amboi rumah memang 2 3 kupang je skarang . surat posting pun belum dapat nak beli rumah konon puihh . eh ?

aku sangat sangat sangat sangat sangat suka suasana mcm kat atas . TERSANGAT . so sesiapa nak bawak aku jenjalan , blh lah bawak aku pergi tepi pantai waktu gini :')


erm erm aku ?
aku tak ada girlfriend . boyfriend apatah lagi . tak fikir pun nak bercinta ni , takut tak terjaga anak orang >.< 
senang cerita aku belum ready nak commit pada someone . bagi aku , kalau ada girlfriend tu mesti bawak kahwin . kalau ada girlfriend pastu break , buat apa ? takde jodoh ? puihh ! eh .

sebab tu aku cakap , nak ada girlfriend ni kena betul betul ready dari segi mental dan fizikal . kena ada duit , masa , komitmen , pengorbanan , kesabaran , kefahaman , kejujuran dan lain lain lagi . sebab apa boleh break ? sebab mostly couples ni tak ada masa nak call lah , takde toleransi lah , last last mintak break . tu maknanya mereka belum ready ^^,

senang cerita , cinta ni macam pergi perang :) kalau tak prepare , kojol lah kau .

walaupun ada jugak beberapa percubaan dari orang-orang yang lebih tertarik pada sama jenis terhadap aku , tapi aku tetap menten comel . ok takde kaitan .
sebenarnya menarik tau cerita pasal pengalaman ni . ok dah dpt idea untuk entri seterusnya .

ingat ! cinta itu ibarat pergi berperang ! gituh kan .


5 comments:

bukankosong said...

bercinta tuh mcm main api lah

kalau tak pandai, terbakor lah

Dylla Abas said...

hmm..betul tu..kalau tak bersedia dr segi mental dan fizikal..tak payah la kot nak bercinta..bercinta dengan mak ayah je :)

Jane. P said...

bercinta kalau ikhlas indah lah dia dan andai tidak sebaliknya lah.

so betul kata awak nak bercinta kene ready. kalau takat nak bercinta break return tu semua mcm sia-sia saja. lagi satu melukakan hati seseorang je kan??

hello blogwalking ke sini :)

farra said...

aku pon pk camtu jugak..watpe nak kapel,pastu break off..
cam ta logik kan?
ustaz azhar idrus pon pnh cakap,kalau mu takdok perasaan kat org puang nih,jgn mainkan hatinya..heee..(bantai je cakap ganu)

means that,kalau da ready baru kapel.
sakit woo putus cinta ni..ta larat da asek kecewa je..

bercinta lepas kawen lebih indah..
:)

farra said...

ohh tertinggal pulak..aku pon suke suasana pantai tu.. :)