Thursday, May 31, 2012

TEMUDUGA .

*warning*
entry ini agak beremosi . jadi , sifat anda untuk memahami sangat dihargai >.<

Assalamualaikum .

aku yakin perkataan TEMUDUGA tu rapat walaupun pada mulanya aku buat jarak . terima kasih kepada Google sebab dah banyak kesalahan tatabahasa yang saya pelajari :')

sebelum saya melangkah lebih jauh , saya ingin membuat satu kenyataan rasmi .

"TIADA APA YANG LEBIH 'MEMBAHAGIAKAN' SELAIN MENDAPAT GILIRAN TERAKHIR DALAM TEMUDUGA DAN DILAYAN DENGAN SERVIS BEGITU 'CEMERLANG' "

exactly the same warna baju dan tali leher dan seluar yg aku pakai masa interview ;)
ai tak snap gambar pun Y_Y penat je kawan aku si Am bawak kamera >.<


total calon - 12 orang . 2 orang saja lelaki -..-

baiklah . aku daftar macam biasa . pergi kaunter , amik borang , check rabun warna , isi borang dan tggu nama dipanggil utk semakan borang . nama aku kat kaunter 5 . dekat kaunter 5 ada dua orang yang jaga . aku cool , aku duduk dan tunggu nama dipanggil .

aku tungggggguuuu je . yang seorang baca majalah . seorang lagi ntah hape bende dia buat . bila aku rasa mcm lama gila aku tunggu , aku pergi kat kaunter .

****************

"ermm maaf Puan .. lepas check mata , nak kena buat apa lagi ya ?" aku tanya lagi sekali walaupun aku tahu aku kena tunggu nama dipanggil . 

"oh dah check mata dah ?"

"dah Puan" 

"nama awak siapa ?"

"Muhammad Aneff ."

"saya belum semak borang awak eh ?"

"belum Puan"

"ok ok . bagi borang awak ."

-___________-

****************

baik punya servis sampai aku rasa nak tonyoh muka dia kat kipas besar yang angin dia kuat gila tu .

for whatever reasons , aku dikatakan TAK LAYAK untuk menghadiri temuduga tu . dan masa tu aku mcm wadefakkkk kalau aku tak layak apehal aku dapat panggilan ?? macam mana yang tukang tapis tapis application tu buat kerja ? dah lah aku gerak lepas Subuh nak datang situ ! 

aku boleh masuk bilik untuk ditemuduga , tapi 'pekerja cemerlang' tadi tulis note kat bawah borang kata - calon ini tidak layak . ALAHAI MACAM KAU PULAK YANG BUAT KEPUTUSAN KAN ?! DAH LAH TAK ALERT DENGAN CALON TEMUDUGA ! tudung tak matching dengan baju !

disebabkan aku calon last , so aku melangok je . texting dengan member , mengadu pasal benda yang jadik .  dah lah pakai kemeja , pakai tali leher , pakai kasut . BERPELUH MACAM KUDA LUMBA OKEHH ! seksi tawww >.<

kan aku kata 2 je lelaki kan . last dengan second last , dedua lelaki . naissssss . so bila lelaki sebelum aku masuk bilik , aku dah mula dup dap . cuak gilos ! tiba-tiba , lelaki tu keluar balik . ????? aku pun pelik lah tapi aku maintain buat muka comel . belum sempat aku tanya , dia ketuk lepas tu masuk balik . tang tu baru aku faham :p

sampai turn aku . DUP DAP DUP DAP JANTUNG AKU BERDETAK DENGAN LEBIH KENCANG ! 

1 - aku ketuk pintu sekuat mungkin sebab taknak kena keluar balik :p

2 - aku bagi salam sekuat mungkin jugak . JAUH GILE PINTU MASUK DGN TEMPAT DIA DUDUK ! 7 KILOMETER !

3 - aku greet , kat sini dah slack -..-


****************

"awak tak ada apa-apa nak cakap ke?"

"err err selamat tengahari Tuan .."

"awak siapa ? saya tak kenal awak . awak datang ni nak apa ?"

naissss . psycho gila interviewer tu .

"nama saya Muhammad Aneff dan saya dari Ayer keroh , Melaka . datang sini menghadiri temuduga untuk bla bla bla"

"ok silakan duduk Aneff"

"terima kasih Tuan"

"ok tell us about yourself"

"bla bla bla"

***************

4 - kami argue pasal pointer .

5 - kenapa aku pilih bidang tu .

6 - dia tanya ic mak ayah aku -_______-

7 - 30 saat untuk aku wrap things up .

8 - settle .


a/n - dua benda je yang penting masa interview . suara kena kuat dan cuba impress/yakinkan kebolehan kau ;)



4 comments:

Zamri A. said...

I pernah interview candidate. yg paling penting is not really the pointer, tp confidence + enthusiasm. =)

Adylia Qarissa said...

yang pelik nape dia tulis x layak? sedangkan penilai adalah orang juri hakim kat dalam..mengong tol..dkna pon hangin kalo jadi macam nie..

Anasyg said...

post apa nep?

DanieL AdiE said...

Hahahaha..

I can imagine U wearing purple shirt..

Nice...