Friday, May 11, 2012

#2 Cerita Hantu [Part 2]

.... [Part 1]

benda tu kacau kitorg dari arah depan bilik pulak . dari hujung bilik , benda tu 'tunjuk' yang dia ada kat situ untuk 'teman' kitorg .

bilik tu ada dua pintu . satu yang dekat hujung , satu lagi kat depan . korang faham kan ? senang cerita macam pintu kelas lah .

benda tu datang dari arah pintu belakang . yang menjadi kemusykilan aku , Anwar ngan Amri .. benda tu langsung tak ganggu atau masuk dalam bilik tu ! dan dia hanya ganggu ktorg dari arah luar . mungkin sekadar amaran supaya suruh balik dorm ?

ktorg masih kaku . takut okay ! tak silap aku masing masing punya dorm takde kat aras 3 tu . aku ngan Anwar aras 2 , Amri aras 1 . kang dia turun tak masal terserempak dah jadik hal lain -___-

daripada hujung bilik , benda tu 'jalan' slow STILL mengheret rantai tu . kau bayangkan lah macam mana nak terkencingnya ktorg masa tu , hanya tunggu masa dia muncul kat pintu depan !!

pintu depan ktorg memang biarkan bukak , dan bila benda tu hampir sampai kat pintu depan tu , dia hempas pintu okayy ! hempas !! subhanallah Tuhan je tahu perasaan ktorg masa tuuuu >.< aku ngan Amri dah memang babun punya takut tp aku tgk Anwar boleh cool lagi . serius !

ktorg yakin benda tu cuma nak bagi amaran . and alhamdulillah , serta merta gangguan tu hilang bila pak guard asrama ktorg naik . dia kata dia naik sbb nampak lampu bilik hujung terbukak , so alhamdulillahhhh . ktorg tak cerita apa-apa pada pak guard , just cakap yg tengah praktis nasyid . dan sementara benda tu tak ganggu , ktorg decide nak balik dorm memasing .



gambar hiasan


esoknya , Anwar berborak dengan pak guard tu and baru ktorg tahu yang pak guard tu memang ada something dlm diri dia . patut lah benda tu tak kacau bila pak guard naik . 

lagi satu , kan aku dengan Anwar dorm aras 2 kan ? Amri pulak aras 1 . masa jalan nak balik dorm malam semalam tu , Amri dengar ada bunyi orang berlari kat aras 2 padahal aku ngan Anwar berjalan je kot . ermmm :|  
aku ngan Anwar tak nampak 'sesiapa' pun yang lari . wallahualam .


a/n : Pakcik guard selalunya memang ada kelebihan utk jaga keselamatan asrama , bangunan , etc . bukan senang tahu ? ;)





3 comments:

Munirah Shamsudin said...

mula mula aku scroll ke bawah, sekadar nak tgk panjang mana entry ni











*gambar hiasan*



scroll bawah lagi.






fuh fuh. baru bersedia baca entri. padah penakut.

Abg Stalker said...

hahah..spe bc entri ni tgh mlm td mmg kompem tekan [x] hahaha

BellaJane said...

tanjat boboi waaaaaaaaa.... terkejut tengok gambar tu huhuhu.. nasib baik baca siang huhu kalau malam ade nye x dpt tido huaaaa