Thursday, April 19, 2012

Tembel dan Mata Ikan

Assalamualaikum .

cerita sensasi . kau tahu apa itu tembel ? apa itu mata ikan ? bukan mata ikan yang ikan betul-betul tu . ni mata ikan yang kat bibir tu . yang bila kena air atau sambal atau apa jua yang boleh masuk dalam mulut , akan jadi pedih . pedih sepedih pedihnya tahu ?

dan kedua-dua alat kosmetik ini ada di mata dan di bibir ai okay T___T terseksa batin ai ! nak nyonyot , nak makan , nak minum , terseksa okay terseksa ! Tsk !

nak bukak mata pun rasa macam ada baby kat mata tu . eh ?

alat kosmetik #1

SEBAB WUJUD : kelenjar minyak tersumbat dan mengalu-alukan bonjol itu untuk timbul .

CARA HILANGKAN : tuam dengan air panas , sapu dengan bawang putih , korek . wtf ? --"


***************************

*alat kosmetik #2 terlalu ngeri untuk ditayangkan . kau google sendiri ya ? muahh . tapi mata ikan yang aku kena sekarang taklah teruk . ada satu bulat kecil comel aje >.<

SEBAB WUJUD : kurang zat besi , kurang vitamin B12 , hormon tak balance

CARA HILANGKAN : letak garam / marjerin / asam keping . atau tunggu 10 hari , nanti hilang sendiri .



a/n : sekaligus kena dua-dua , nampak sangat aku tak jaga kesihatan . wuwuwuwu . kena carik bini ni . siapa nak jadi bini saya ? :')

a/n : maaflah keterangan pasal tembel dan mata ikan ini sedikit kurang ikhlasnya di situ . maklumlah , batin terseksa >.<





4 comments:

cik najihah said...

seksa jugak kene ketumbit ni

Nemesis said...

memang seksa... :( teringat lagi masa tembel tiba-tiba burst out time tgah solat. pedih sungguh..huhu.. tapi skrg effect saiz mata :( sblah mata nmpak mcm kecik sedikit brbnding asal :(

asyrafsuleiman said...

BHAHAHAHA!sama lar kita!haha...baru2 ni kena jugak,tapi tinggal bekas kenangan jer..rasa nak tumbok jer kalau kawan2 ckp ada tembel sebab skodeng pompuan!sabarrrrr je lar...

sis92 said...

semua petua suruh letak garam bagai, pedih woi. ada 2 biji ni sekarang bawah lidah , sila imagine . *nangis