Friday, March 9, 2012

... pinjam telefon kejap .

Assalamualaikum .

eh rindu ai lagi ? alaa malu laaaa >.<

okay harini aku nak post pasal abang aku . pasal abang kandung aku  . sama mak sama ayah . nama dia Areff . Dia Areff , aku Aneff . tapi dia takde Marhfiz , tahu ?

dia sekarang tengah cuti , so maknanya dia ada kat rumah . dia ni ada satu tabiat tau . dia suka sangat masuk peraduan yang ada dekat kopok kopok ke , surat khabar ke , majalah ke , pokoknya ( wah gitu ) SEMUA ! semua ok semua . tapi sekarang aku taknak cerita pasal peraduan ke apa . so sekarang nak buat apa murid muridddd ?? pandaii , baca sampai habis .

aku sebenarnya syak yang abang aku ni tengah sakan bercinta . sebab apa ? asal malam aje dia bertukar jadi serigala mesti ada satu benda ni dia buat .

**********

Areff ke hulu ke hilir sambil memegang handphone slide Sony yang dipinjam dari kakak dia . eh kakak kami la kan ? pfft .

*TOT TET TOT TET* ( bunyik keypad taknak kalah )

*TOT TET TOT TET*


*TOT TET TOT TET* dia pandang mak aku .

Mak .


ha , apa dia ?


pinjam telefon kejap .


habis kredit mak , kau topapkan balik .


iye .

***********

so , dia akan bergayut sampai ke hujung jambatan taman aku . ok tipu . aku tak tahu sampai mana tapi yang pasti luar rumah . dengan kain pelikat dia tu -..-

esok punya malam masa kami sekeluarga bergembira menonton Buletin Utama bersama , dia mundar mandir lagi . pegang handphone slide Sony yang dipinjam dari kakak dia . oh dah beritahu ya tadi  ?
tapi kali ini tangan kanan handphone Sony , tangan kiri phone rumah .

*TOT TET TUT TIT TAT TOT TET TUT TUT* ( dia dail number , pun bunyik tak nak kalah )

Haa hello , buat apa ? ( dia cakap sangat kuat . Volume 8 punya )

mak aku jeling . maka dia berlalu ke luar rumah dengan handphone masih di tangan kiri dan kanan . diulangi , kiri dan kanan .


*****************

malam sikit , around pukul 11 12 camtu . abang aku duduk kat sofa pastu dia bangun balik . dia capai handphone ayah aku . ayah aku pandang . dia pun pandang ayah . mata mereka bertentangan .

heee .. pinjam telefon kejap .


ayah kembali menonton televisyen .


*****************

Esoknya .

ni kenapa kredit ayah tinggal dua ringgit ? semalam ada 30 lebih ni . siapa share kredit ni ? - ayah


dak adik yah . dia kan selalu takde kredit . - akak aku .


eh aku pulak ! - aku .


abang pinjam semalam yah . Hehe . Jap lagi abang topapkan  - abang aku .


mak punya sekali semalam  - mak aku .


grrr ! aku pulak kene !


************


Malam tu . abang aku mundar mandir lagi . Mak aku pandang .

Mak ada kredit kan ? 


Nak buat apa ?


Pinjam telefon kejap .


Bontot kau lah bang .


Hee ...




Hee ...








Heeeee .......


jadi inilah yang dikerjakan oleh abang aku sekarang . peraduan apa ntah kat label tu -..-
pernah dengar lagu Mr Potato Mr Potato ~~ kaching kaching ~~ Mr Potato ?




3 comments:

Clumsy Boy said...

Hari tu aku pernah komen kat sini, nape tak keluar eh??? masuk spam ke?

aneff.marhfiz said...

@Clumsy Boy haah bro . masuk spam :) banyak komen masuk spam .

Clumsy Boy said...

-____-"