Saturday, February 18, 2012

Buah Apa ?

assalamualaikum .

okay harini , aku , ibuku dan kakakku pergi bersiar siar carik makan di kala petang selepas hujan stop . dengan segera aku menyarung short yang masih menutup aurat dan hanya duduk di seat sebelah driver TANPA membawa lesen . malas nak drive , rajin nak mengikut >.<

so akak aku yang drive .

plan nak beli pisang goreng yang sangat sedap tapi kedukaan meruntum jiwa bila tiok gerai makcik seksi tu ta bukak T_T  makcik tu seksiiii , pakai legging je jual pisang goreng . ringan nak menggoreng mungkin ? -..-
pisang goreng tak dapat , pergi pasar malam .

tadaaaaaa !

kami pergi agak awal .. dalam jam 4 stgh camtu >.< awal ke ? tak banyak gerai yang dah bukak . nampak tak ada penipuan kat gambar atas ? payung banyak kemain . masuk dalam je , daging kebab pun dia baru nak cocok kat tempat bakor bakor tu . round sekali , mak nak beli laksa kakak tu kata kuah belum panaskan cik . baikk lahhhh kakakkk . kening dia cantas ! jap lagi aku tunjuk gamba . hiks !

beli kacang kuda ngan cendol , tggu dalam kete jap . tahu kacang kuda ? kacang yang kecil kecil yang kena rebus tu . kaler kuning kecairan sikit . tengah tggu peniaga ramai sikit , aku perasan sesuatu .

siapa tahu ni buah apa boleh dinner ngan aku >.<

bersepah sepoh buah buahan tempatan ni kat tanah menyembah bumi . aku musykil apa nama buah ni . aku syak buah koko -..- akak aku lagi genius tak hengat , dia kata buah capuchino -_________-
itulah dia lecturer akaun . dah banyak sangat main ngan nombor , hal donia pun tak tahu . eh ?

siapa tahu buah apa ni dapat dinner dengan aku . eh ? okay dah cakap . buah yang gogor ke bumi ni kaler hitam tapi yang belum gogor kaler hijau . ada jugak yang dah kaler hitam tapi belum gogor . gogor ? ada rasa nak lempang aku tak ?

can u see the hitam hitam one ?

buah dia kaler hijau tak nampak sebab daun sama kaler hijau . kau jangan tengok yang kat batang pokok ni . yang tu bukan buah , tu parasit nama dia haaaa . hidupan yang menumpang . nampak tak kecemerlangan aku dalam subjek sains ?

lepas dah macam banyak je yang datang , kami pun bergerak semula ke dalam . pakcik jual ikan tu pandang kami maca kami ada hutang organ dalaman anak dia yang nak operate . YA ! KAMI DAH DATANG DUA KALI PAK CIK ! ada masalah ?

murtabak , pisang buat goreng sarapan esok , keropok lekor , ikan ikanan , nasi lemak satu singgit , laksa . tu yang kami beli . kenapa aku rasa macam entri bulan ramadhan eh ? nasi lemak satu singgit uols ! murah tahu ? banyak pula nasinya . 

nasik lemak singgit satu . beli 4 , so 4 inggit .


guess whooooo ? nampak tak kecantasan keningnya di situ . nak je aku tanya , kak kening ori ke ? mak akak  orang pakistan kah ? lagi satu , nak je aku tarik selendang dia tu pastu stapler kat tengah tengah tu . macam nak tutup aje muka tu . pakai purdah terus kak . kening dah lawa tu .

siapa nak dinner dengan ai ? 



14 comments:

amier_fekhry said...

buah ara kan....

Hizami Rahim said...

tak tahu la. haha. macam jering je sekali tengok.

MissButterfly said...

Mungkin buah melaka =P haha

Anasyg said...

Cappucino ! LAWAK tang ni ... adoi - menangis lawaknya

Clumsy Boy said...

macam buah jering je tu.

lieynanilaz said...

tak taulah!!...fail dalam bab2 buah ni..

aneff.marhfiz said...

@amier_fekhry dah gugel dah .. bukan T_T

aneff.marhfiz said...

@Hizami Rahim besar nauuuu jering >.<

aneff.marhfiz said...

@MissButterfly pasti ? 100% ?

aneff.marhfiz said...

@Anasyg tu lahh . yakin je dia cakap buah cappucino --,

aneff.marhfiz said...

@lieynanilaz eh samalah kita :D

inanina kamardin said...

ini lah dia buah getah.. ^^

Eazy Izzuddin said...

buah apa ni ..
alamak macam mana nak dinner dgn u
:D

efa said...

kurang pasti nma buah ni huhu