Thursday, September 1, 2011

kitaran Aidilfitri .

pagi raya , AM bangun .
suasana dia sama je mcm raya-raya sebelum ni . bangun , tggu turn mandi , siap siap gi masjid .

tahun ni AM solat raya kat tangga masjid okayyyy ! RAMAI NAUUU . kau hado ?

okay , back to the topic . AM dah nak cecah 21 tahun which means im getting older and older . soon , ill have a girlfriend , tunang , kahwin , anak , bla bla bla .

kecik kecik : wajib dapat duit rayaaaaa ! dapat angpau tak sabar nak tiok berapa dapat . dulu kecik kecik kalau kumpul duit raya mampu beli mekbuk epal .

besar sikit : kene soal dulu ni anak siapa , sekolah lagi ke tak , berapa umur -.- pastu tiok makcik tu korek korek handbag , dah berbunga dah hati . dapat jugeeeee duit raya :D

besar betul : dapat ke tak dapat belakang kira . raya pun sekadar sambut gitu gitu je . kau nak bagi , aku hambik , tak nak bagi , ADA AKU KISAHH



bagi AM , jumpa kawan kawan sekolah . jalan raya sama sama lagi best sebenarnya . its not about duit raya but its about getting together . you forgive people , you greet people , you treat them nicely , they treat you nicely . that all matters actually .

and and and bila balik asrama . masing masing bawak kuih raya kan kan ? kau jgn nak tipu lah . mesti ada . sama lah mcm AM , rendang , kuah kacang , nasik himpit , semuaaa AM bawak balik asrama ! bertingkat2 tupperware ! mak pesan , BAWAK BALIK TUPPERWARE , MAHAL TU ! semua mak macam tu , aku yakin dan pasti . sangat yakin . tiada yg perlu disangkal .


kecil kecik , kita dapat duit raya , mak ayah bawak kita balik kg , kita merugut bosan bla bla bla .
besar besar , kita bagi duit raya , kita bawak anak anak kita balik kg , anak anak merungut bosan bla bla bla .
tua tua , kita dapat duit raya balik , kita duduk rumah tggu anak cucu datang , bila mereka semua balik rumah masing2 , kita merungut bosan bla bla bla .

thats what i say kitaran Aidilfitri (:

15 comments:

nuha ahmad said...

betul2 kalau boleh mak tu pun nak bawak balik asrama sekali...sebab raya sebulan,sebulan lah nk mkn rendang mak masak....hehe

Nur Farah Hani said...

yeah sangat betul kan.. haha.. tapi y pasti tahun makin berlalu hari raye makin hambar.. tv langsung ta ader takbir .. kalo ader satu dua je.. sangat2 menjadi epnyumbang kepada ketidak rasaan suasana raye.. haish.. sedih betul.. :D

CIK PARO! said...

betul tu..
kita akan merasa jadi tua jugak kan..

dylla abas said...

yes..kitaran ni akan dilalui oleh semua org..cara je yg membezakannya :)

Zamri A. said...

Selamat Hari Raya Aneff! Raya x kira lah camner pun, asalkan happy...! :)

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

tupperware kn mahal..mak2 mmg akn minx ank2 pulgkn blk nti.hahaha

aneff.marhfiz said...

@nuha ahmad
HAHA tak pernah pulak nk bawak balik mak balik asrama :p

aneff.marhfiz said...

@Nur Farah Hani
kannn banyak dgr takbir dri cite cite sedih dlm tv jee . takpun imam muda , mereka laa yg dok takbir pagi raya .

aneff.marhfiz said...

@CIK PARO!
entah sempat ke x , wallahualam (:

aneff.marhfiz said...

@dylla abas
hehe .. kalau ada yg rajin dok jengah tu lain laa cite nye (:

aneff.marhfiz said...

@Zamri A.
Selamat Hari Raya Zamri ! :D
asalkan happy ! yeah !

aneff.marhfiz said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker)
HAHAHA kann . kalau hilang , matilaaaa :p

macam ku kata said...

selamat hari raya..(salam kenal)

SyazwanSarawak said...

lambat sangat wish. papepun selamat raya AM :)

makin tahun makin tak terasa rayanya >_<

ice lemon tea said...

lau barang laen tak pulang takpe,,asalkan TUPPERWARE tu..haha..