Sunday, August 21, 2011

Buluh Perindu

hai .

okay sementara AM dok tengok peserta-peserta yang join contest AM tu , apa lah salah kalau AM update satu dua entri ye tak ?
AM nak update pasal Buluh Perindu . kau tahu tak Buluh Perindu ? tahu ? Meriam Buluh tahu ?

kan biasa kalau orang-orang yang suara sedap meletup lunak merdu mcm Selindion tu kan , biasa tak dengar orang cakap

"waaa suara dia merdu laaa , macam buluh perindu ... "

haaa pernah kan ? ah kau tak payah lah nak tipu cakap tak pernah dengar lak .
kalau kau pernah dengar , tahu tak apa tu buluh perindu ? pernah lihat ? rasa ? sentuh ? jilat ?

baiklah , Buluh Perindu ini acap kali dikaitkan dengan suara merdu , inginkan cinta cara halus dan sebagainya . Buluh Perindu banyak dijual di pasar terutama di waktu pagi kerana kadar suhu dan kelembapan pada waktu pagi mampu meransang kualiti Buluh Perindu itu . okay tipu saje .

yang ni serius .
Buluh Perindu boleh didapati dari sarang burung Elang dan biasanya hanya ada 5 ke 8 batang Buluh Perindu saja dalam setiap sarang . cepat cepat sementara stok masih ada ya .

okay AM nak letak gamba Burung Elang , tapi konfius sbb AM google image Burung Elang , tp keluar semua gambar Burung Helang -.-
someone , betul ke apa yang AM pelajari selama ni ? Helang atau Elang ? =..=

tadaaa ~ burung elang -.-





seterusnya ialah gambar Buluh Perindu yang seram .



mesti kau cakap :
"oooo macam ni rupanya buluh perindu"
tak payah nak tipu laaa kalau kau tak cakap .. 
bulu ketiak sama hitam hokay ! -.-

so , setakat ini saja entri pasal buluh perindu . klik SINI , SINI dan SINI untuk info lebih lanjut , terperinci , jelas lagi terperinci . eh ?

p/s - is it Buluh or Bulu ? kalau Buluh , mana datang Buluh kat sarang burung lak =..=
pp/s - kawan AM pernah cakap , kalau nak guna Buluh Perindu ni , selit je kat gigi . nanti suara jadi sedap . lagi satu , Buluh Perindu ni akan menggelitis (bergerak secara gedik) bila basah sahaja !

12 comments:

amier_fekhry said...

AM: ada jumpa buluh perindu yg ori x?

ame elms ! said...

wuuu . macam scary je Buluh Perindu ini . -.- tapi benar kah ianya boleh menyedapkan suara ? :O

einz miszmessy said...

em???yeke upenye cmtu???

ciks azie said...

kecik !halus!..ingt mcm buluh yg buat lemang tu..:P

Eazy Izzuddin said...

buluh perindu?
apekah?
ooo yg itu...
:P

lieynanilaz said...

ingatkan betul2 buluh...huhu...

aneff.marhfiz said...

@amier_fekhry
tak pernah pulakk . kenapa ? scary ya ? :/

aneff.marhfiz said...

@ame elms !
kawan saya pakai nak buat ujibakat mentor , boleh ? :O

aneff.marhfiz said...

@einz miszmessy
ye .. mcm itu la :) trima kasih kepada encik google images :)

aneff.marhfiz said...

@ciks azie
uishhh hyperbolaaa sangatt :p

aneff.marhfiz said...

@Eazy Izzuddin
yeee yg itu encik eazyy :)

aneff.marhfiz said...

@lieynanilaz
ala dia kais kasi dari buluh tu .. asal adaa :p