Tuesday, July 12, 2011

kenangan sekolah ... [ part I ]

Salam ^^,

AM tiba-tiba nak post pasal kenangan masa AM ada kat sekolah rendah dulu :) AM nak tulis kenangan yang paling AM ingat masa setiap tahun ..
tapi entry ni .. AM nak cerita darjah 1 sampai darjah 3 dulu ^^,


kenangan darjah 1 :

 AM beratur kat perhimpunan , AM paling kecik ... so , beratur depan sekali laa . 
AM khusyuk tengok apa bende ntah , sampaikan budak2 kelas AM sume dah beratur ke belakang sikit , 
tapi AM still tercongok kat depan . AM tak perasan sampai laa ada seseorang 
MENEPUK muka AM dengan kuat sekali ! sangat kuat ! MENEPUK ya ! 
sampai sekarang AM tak tau siapa dia , dan motip dia tepuk muka AM =.=
sape yang tepuk tu mmg cilake la .. sakit kot !

______________________________________________________________________


kenangan darjah 2 :


- ada satu malam tu , AM tertido awal .. so , mak AM dah kemaskan buku AM
masuk dalam beg sekolah yang tarik tarik ada roda tu .. ko ade ?
so , nak dijadikan cerita .. mak AM tersilap susun . Buku Pendidikan Islam tertinggal kat rumah ...
bila tiba waktu Pendidikan Islam tu , ustazah tak masuk tapi cikgu ganti ..
tapi ustazah dah siapkan nota laa suruh salin . dia nmpk AM salin atas kertas dia datang laa kat AM .
ntah ape jin yang merasuk cikgu tu ntah , dia pergi selongkar beg tarik tarik AM tu ,
dia keluarkn semua buku pastu dia campak beg AM ke belakang kelas . AM rasa time tu dia tgh gado ngan laki dia agaknye ...
aku yg jadik mangsa . dah la beg tarik tarik aku kene campak .. sian tauu :(

____________________________________________________________________


kenangan darjah 3 :

kenangan yang paling AM ingat ialah bila AM jadi rebutan antara 2 gadis .. *blushing*
AM duduk dengan seorang budak perempuan yang minat AM tu .. 
sekali tiba-tiba perempuan lagi satu yang minat AM tu , bangun , hempas buku , dia datang pada AM 
pastu dia tolak kerusi AM tengah duduk tu sampaikan peha AM macam tersepit halus ... 
AM pegi toilet , merah kot ! nasib baik tak darah .. 
alahai perempuan ... kau suka , kau cakap ..! haa kan dah terkeluar nama blog aku ..




**********************************

jadi , sampai di sini dulu ...
kalau buat sampai darjah 6 kang , takut bosan pule ^^,
jumpe di part II !

***********************************

16 comments:

winna shinta said...

comelnyer la hai. hahaha

Atiah Zainal said...

untunglahhhh. Ade orang berebut sampai macam tu sekali.. hahaha.

meaw said...

pehhhh,part yang cikgu tu lempaq beg tak ley blah..cikgu apa la..kot ye pon nak marah jangan la lempaq2 beg,huhu..

A M E ! said...

alahai , somel somel je AM ini ya . darjah 1 , paling kecil dulu , hingga sekarang . lalala ~ darjah 2 , aku tak pernah merasa pun wey pakai bag tarik tarik . :\ darjah 3 , hello darjah 3 dah ade perempuan berebut kan kau ? hebad hebad !HAHA .

aLyA_syGS said...

knangan darjah 3 tu xbleh blah...haha... entri cun!

~bUih-bUih ciNta~ said...

lao difikir2 kan, zaman skulah rndah co cuwet kan3..tp xstuju dgn yg drjh 2 tuh..cikgu xpatot buat lagu tuh..:)

FYA PELANG! said...

haha. part 2. nak nak :D

aneff.marhfiz said...

@winna shinta
hehe thanks :)

aneff.marhfiz said...

@Atiah Zainal
HAHA xde mknenye untung .. menyakitkn hati lg ade :p

aneff.marhfiz said...

@meaw
tu laa pasal .. hampir menitiskan air mata tau ... :(

aneff.marhfiz said...

@A M E !
HAHA bed tarik kann pernah jadi fenomena dulu ..

aneff.marhfiz said...

@aLyA_syGS
:p thanks alya !

aneff.marhfiz said...

@~bUih-bUih ciNta~
betul2 ! tak bawak buku je pun .. dah la cikgu ganti je :/

aneff.marhfiz said...

@FYA PELANG!
coming soon Fya ! ;)

Eazy Izzuddin said...

ramai peminat tu..
eheh
xD

fatin syahirah :) said...

haha. aku pernah kena tarik tudung sebab duduk tengah tengah antara dua lelaki paling hot sekolah tu. bukan takat budak kelas aku msa darjah 6 jek. siap ngan budaj darjah 4 pun ada hantar surat layang bagai -.-' sobs. padahal cikgu yang letak aku kat situ. haha