Sunday, July 24, 2011

1 Malaysia 1 Tapai !

Happy Sunday everyone :)

Okay buat pertama kali sepanjang cuti 4 bulan ni , AM ditugaskan oleh parents AM untuk bawa diorg pegi rumah orang kawen . Rumah orang kawen ni merupakan abang kepada bff mak AM . haa mak AM pun ade bff tau . mak kau ?

to make it short , masa AM tengah makan tu .. depan AM ada la group Chinese , dah tua pun . kalau amoi ke boleh la cuci mata jugak . Diorg sakan borak ntah apa yang diorg tggu AM pun tak tau tapi yang pasti diorg dah habis makan la sebab ada orang tanya dah makan ke belum pastu salah sorang Cina tu jawab dah makan . panjangnye =.=

nak dijadikan cerita , salah sorang Cina tu offer tapai pada member dia . member ke akak ke adik ntah la . sepesen je AM tengok . Pastu member dia tu geleng-geleng sambil mulut dia terkumat-kamit pe bende ntah . Punya la gigih Cina tu suruh member dia try tapai tu . Member dia pulak buat muka euww . Tau muka euww ? Haa dia buat muka euww tapi Cina yang offer tapai tu punya feel makan tapai tu . meleleh-leleh air tapai :O

AM tak tau laa tapi AM rasa tu first time kot dia rasa tapai . sedap la tu , tu yang muka feel gile . sayang AM tak bawak kamera , kalau tak dah snap dah gambar muka dia yang feel tu .





yang hijau ni tapai , yang hitam tu kicap .

p/s - Cina pun boleh makan tapai apa :)

10 comments:

myr amyra said...

tapai....sedap tue... :)

sully86 said...

tah tah tah tah tapai!!

Pendamba Mawar said...

faveret nih

Nur Syazana Mohammed Sani said...

mak xbagi zana makan tapai =( sebab zana ad asthma ,. huuuu

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/kau-dengan-ak-same.html

teha said...

oh.. tak suke tapai =='

Suhazli said...

makanan time raya..nak raya!!haha

Eazy Izzuddin said...

tapai sangat sedap..
tapi tak boleh makan selalu lor..
cepat muak pule hhehe..
xD

ame elms ! said...

sedapp ! *drooling* lama dah tak makan .

SyazwanSarawak said...

yang putih itu sampul, yang kuning itu sticky note, yang coklat tu meja~ hikhik =__=

fatin syahirah :) said...

makan tapai kalau lupa nak minum air pastu tidur. esok pagi boleh say babai lah kat suara. muahaha. serak serak basah jadinya :P